4/1/10

ΚΟΝΔΥΛΟΜΑΝΙΑ




















Η σκέψη του Π. Κονδύλη με απασχόλησε πολύ σ΄αυτό το ιστολόγιο και θα συνεχίσει να μ΄απασχολεί και στο μέλλον.Νοιώθω πολύ τυχερός που γνώρισα το έργο του ( ένα μέρος του έργου του μέχρι στιγμής,  γιά να είμαι ακριβής) έστω και με καθυστέρηση.

Με τις αποψεις του, ασχολούμαι και στο άλλο ιστολόγιο μου που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις Διεθνείς Σχέσεις.

Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα κείμενο γιά τον Π. Κονδύλη, μέσω του οποίου, ένας αναγνώστης που δεν έτυχε να έχει ακούσει ποτέ γιά τον Κονδύλη, να μπορεί να σχηματίσει  πολύ γρήγορα, μιά  ολοκληρωμένη  εικόνα, γιά τον άνθρωπο Κονδύλη, γιά το έργο του, τον Κονδύλη στρατηγικό αναλυτή, και γιά την προσφορά του στην Ελλάδα.Στο πλαίσιο αυτό, θα περιγράψω και τις εκτιμήσεις του Κονδύλη γιά την πλανητική συγχρονία και την επικαιρότητα οι οποίες έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από την Ιστορία.Τέλος, θα αναφέρω σ΄αυτό το κείμενο,αποσπάσματα από συνεντεύξεις του η από κείμενα του, που με συγκλόνισαν και μ΄έκαναν σταδιακά "κονδυλομανή"


Παρακάτω ακολουθεί ένα κείμενο που έγραψα γιά τον Π. Κονδύλη  πρίν από μερικούς μήνες.Το κείμενο αυτό, το θεωρώ ως μέρος, του υπό διαμόρφωση κειμένου που προανέφερα και το οποίο ευελπιστώ ότι θα επιτρέπει στον αναγνώστη που δεν γνωρίζει τον Κονδύλη, να σχηματίσει μιά πρώτη, και πλήρη εικόνα (όσο γίνεται ), γιά τον μεγάλο διανοούμενο.


http://internationalaffairs1.wordpress.com/2009/09/30/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%83-1943-1998-%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails