17/5/11

"ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΑΣ " - 12/5/2011

πηγή εικόνας - http://www.aixmi.gr/index.php/maxairies-manwlh-eixan-dystyxws-proanagelthei/

Βρήκα ενδιαφέρον το κείμενο που ακολουθεί εδώ και κυρίως το συμπέρασμα του Γιώργου Κουβαρά: η κατάσταση στο κέντρο είναι εδώ και χρόνια ο καθρέπτης της διαλυμένης πολιτείας μας.Το κακό για όλους λέει ο Γ. Κουβαράς, είναι ότι ο καθρέφτης σπάει πια, γίνεται θρύψαλα, πιο κοφτερά κι από τις μαχαιριές που σκότωσαν τον Μανώλη.

Εχει νομίζω σημασία να σκεφτούμε πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση και ποιοί είναι οι υπεύθυνοι, αλλά προ πάντων να σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ολοι την γνωρίζουμε.Χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να επιβιώσουν υπό άθλιες συνθήκες.Οι έλληνες κάτοικοι του κέντρου, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τις συνθήκες που επικρατούν, και κυρίως την ανασφάλεια, και φεύγουν μαζικά.Αυτοί που μένουν, βιώνουν ένα καθημερινό μαρτύριο.Το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας μετατρέπεται μέρα με την μέρα, σε γκέτο.Επικρατεί η βία και η παρανομία.Το κράτος είναι θεατής.Δύο χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν επιβάλλει τον δικό τους νόμο στο κέντρο της Αθήνας, και κερδίζουν χρήματα από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανενόχλητοι.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι καταστάσεις όπως η σημερινή στο κέντρο της Αθήνας, δεν δημιουργούνται σε μιά μέρα.Δημιουργούνται σταδιακά υπό την προυπόθεση να μήν λειτουργεί το κράτος.Το πρόβλημα άρχισε το 1995 και πήρε τεράστιες διαστάσεις μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Η κομματοκρατία που κυβερνά την χώρα τα τελευταία 35 χρόνια, οδήγησε όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα, την χώρα στην οικονομική καταστροφή.Με τους ίδιους ακριβώς μηχανισμούς με τους οποίους οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή, επέτρεψε την δημιουργία του γκέτο στο κέντρο της Αθήνας.Οι μηχανισμοί αυτοί, είναι κυρίως η χρήση της κρατικής μηχανής γιά την ικανοποίηση της εκλογικής πελατείας σε ατομικό επίπεδο.Ετσι, η κρατική μηχανή που έχει ως κύριο στόχο την ικανοποίηση και επίλυση συλλογικών συμφερόντων, μετατράπηκε σε φορέα ικανοποίησης ατομικών συμφερόντων των ψηφοφόρων.Ετσι, ατομικό αίτημα ψηφοφόρου βρίσκει τον τρόπο να ικανοποιηθεί.Συλλογικό αίτημα ενός συλλόγου η ενός φορέα, δεν βρίσκει τον δρόμο να ικανοποιηθεί, διότι δεν ψηφίζει.
Ο μηχανισμός γιά την δημιουργία του γκέτο στο κέντρο της Αθήνας είναι απλός.Ο λαθρομετανάστης που καταφέρνει να μπεί στην ελληνική επικράτεια, δεν συλλαμβάνεται, αλλά αποστέλλεται στην Αθήνα.Αν συλληφθεί στην Αθήνα, μένει στο κρατητήριο γιά 90 μέρες, και μετά δεν απελαύνεται, αλλά μένει ελεύθερος ώστε ν΄αποχωρήσει οικειοθελώς από την χώρα εντός 30 ημερών.Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει ποτέ.Ετσι, σταδιακά δημιουργείται το γκέτο.
Τα αιτήματα των συλλόγων ελλήνων πολιτών γιά την επίλυση του προβλήματος, εξετάζονται, αλλά δεν ικανοποιούνται.Δεν ικανοποιούνται, όχι μόνο επειδή δεν είναι ατομικά, αλλά επειδή το κράτος δεν μπορεί πλέον να λύσει κανένα κοινωνικό πρόβλημα .
Δεν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη τους. Πόσο μάλλον την λύση τους.Υπάρχει γιά να υπηρετεί την κομματοκρατία.
Kαταλήξαμε εδώ, διότι οι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν την κατάρρευση του κράτους.Ετσι, συνέχιζαν να ζητούν από το κράτος, την επίλυση του προβλήματος.Χάθηκε έτσι πολύτιμος χρόνος, και χάθηκαν ζωές αθώων πολιτών.Αν είχε γίνει αντιληπτή η κατάρρευση του κράτους, έπρεπε οι κάτοικοι του κέντρου της αθήνας, να οργανωθούν σε κράτος και να αναλάβουν προσωρινά (μέχρι την πτώση της κομματοκρατίας) την διακυβέρνηση του χώρου τους, ώστε να λύσουν το πρόβλημα.Επρεπε
-να εκλέξουν δικό τους κυβερνήτη και να μήν συμμετέχουν στις εκλογές που
διοργανώνει το ελληνικό κράτος
-να οριοθετήσουν το κράτος τους και να επιβάλλουν έλεγχο στα σύνορα.Να επιτρέψουν δύο η τρία συνοριακά φυλάκια με το ελληνικό κράτος της κομματοκρατίας.
-να μήν πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος της κομματοκρατίας, και να καταβάλλουν φόρο στο κράτος τους, ώστε αυτό να έχει τις υποδομές γιά να ελέγχει τα σύνορα του.
-να απελαύνουν στο ελληνικό κράτος της κομματοκρατίας , όποιον λαθρομετανάστη βρίσκεται εντός τους κράτους τους.
Αν γινόταν αυτό, η κομματοκρατία θα έχανε χιλιάδες ψήφους και θα ανυσηχούσε.Επιπλέον η πίεση των λαθρομεταναστών θα μεταφερόταν σε άλλους Δήμους της χώρας που ελέγχονται από την κομματοκρατία.Οι δήμοι αυτοί, θα διαπίστωναν γρήγορα ότι ελλείψει κράτους, η μόνη λύση θα ήταν να ενταχθούν και οι ίδιοι στο νέο κράτος που δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να απαλλαγούν από τους λαθρομετανάστες , απελαύνοντας τους πρός το εναπομείναν κράτος της κομματοκρατίας.
Με τον τρόπο αυτό, πολύ σύντομα η Αθήνα θα μπορούσε να απαλλαγεί από το πρόβλημα της αλλά και από την κομματοκρατία.Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει.Οι άνθρωποι φοβούνται.Δεν μπορούν σ΄αυτή την φάση ν΄αναλάβουν συλλογικές πρωτοβουλίες.Οι περισσότεροι θα επιλέξουν να αγοράσουν όπλο παρά να αναμετρηθούν με την κομματοκρατία.Η κομματοκρατία, ως μαφία, ελέγχει τα πάντα.Ο αγώνας είναι άνισος.

ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

θα προκύψει η απόλυτη αναρχία.
Οι κάτοικοι θα προσπαθήσουν να αμυνθούν με διάφορες ενέργειες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.Την προσπάθεια τους αυτή, θα εκμεταλλευτούν οι ακροδεξιοί γιά να επιτεθούν εναντίον των λαθρομεταναστών.
Το επίσημο κράτος θα συσκέπτεται όπως έκανε σήμερα.Θα ανακοινώνει μέτρα όπως τα σημερινά τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν, διότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Οι ακρο-αριστεροί θα οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον των ακροδεξιών.
Και πάει λέγοντας.

Η ΛΥΣΗ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ 35 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΆΒΟΥΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails