22/5/11

ΣΚΛΗΡΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ - 22/5/2011

Η Ελληνική κοινωνία, κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητά με ποσοστό 65% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, συναίνεση της κομματοκρατίας ως πρός τα μέτρα που θα βγάλουν την χώρα από την σημερινή κατάσταση, και τα οποία θα συμφωνηθούν με την τρόικα.
Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η συναίνεση είναι πράξη ευθύνης.Η κομματοκρατία, έδειξε, τα τελευταία 35 χρόνια που διοικεί την χώρα οδηγώντας την στην καταστροφή, ότι είναι ανεύθυνη.Δεν μπορεί τώρα, να επιδείξει ευθύνη.Ακόμα κι΄αν το έκανε, θα ξέραμε όλοι εκ των προτέρων ότι δεν το πιστεύει.Αν το έκανε, θα ήταν γιά να επιβιώσει η ίδια, κι΄όχι γιά να επιβιώσει η χώρα.Δεν ενδιαφέρει την κομματοκρατία η επιβίωση της χώρας, και το έδειξε με τα έργα της επί 35 χρόνια.

Στο άρθρο που ακολουθεί, ο Κος Παπαχελάς αναφέρεται στα σκληρά διλήμματα της κομματοκρατίας.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_22/05/2011_1295258

Κατά την γνώμη μου, πρέπει να επιβληθούν πιό σκληρά διλήμματα στην κομματοκρατία.Πρέπει να υπάρξει ένα δεκαετές πρόγραμμα με συγκεκριμμένα μέτρα γιά την έξοδο από την κρίση.Το πρόγραμμα αυτό, πρέπει να επιβληθεί από την Ευρωπαική Ενωση.Είναι πλέον η μόνη ελπίδα γιά την χώρα.

Το πρόγραμμα αυτό, θα πρέπει να συμφωνηθεί από τα δύο μεγάλα κόμματα της κομματοκρατίας.Αν δεν συμφωνηθεί από ένα από τα δύο κόμματα της κομματοκρατίας, θα πρέπει να συμφωνηθεί με δημοψήφισμα.Αν δεν συμφωνηθεί με το δημοψήφισμα, θα πρέπει να σταματήσει η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας από την Ευρωπαική Ενωση, και να προκυρηχθούν εκλογές.Το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές θα ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να βασιστεί στην Ευρωπαική βοήθεια.
Αν συμφωνηθεί με δημοψήφισμα, και έρθει στην εξουσία κόμμα της κομματοκρατίας που δεν το συμφώνησε, θα πρέπει και πάλι να σταματήσει η οποιαδήποτε βοήθεια από την Ευρώπη.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος γιά την κομματοκρατία ν΄αντιληφθεί ότι σωτηρία της κομματοκρατίας χωρίς σωτηρία της χώρας, δεν υπάρχει.

Στο χρονικό αυτό σημείο, θα προκύψει και το πραγματικό μεγάλο διλημμα γιά την κομματοκρατία.Η κομματοκρατία, θα προσπαθήσει να προβάλλει ότι έσωσε την χώρα.Σώζοντας όμως την χώρα,θα συγκρουστεί με την κομματική της πελατεία, με κίνδυνο να αυτο-καταστραφεί.Από την άλλη, αν δεν σώσει την χώρα, ούτως η άλλως αυτο-καταστρέφεται.
Αυτό θα πρέπει να επιδιωχθεί να είναι το πραγματικό δίλημμα της κομματοκρατίας. Και είναι ελπιδοφόρο γιά την χώρα, αν βέβαια η χώρα καταφέρει μέχρι τότε να επιβιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails