16/9/10

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ - 12/9/2010















http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=202282

Αρχισε απ΄ότι φαίνεται, η αντίστροφη μέτρηση γιά την σωτηρία αυτής της χώρας.Η τιμωρία των ενόχων, σηματοδοτεί πάντα την νέα αρχή.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο γιά την Ελλάδα.Είμαστε μακριά από αυτό.Αλλωστε, εδώ που τα λέμε, ποιός να πρωτοκαθήσει στο σκαμνί στην Ελλάδα ; Θα μιλάγαμε γιά ειδικό ειδικό δικαστήριο γιά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.Οι υποδομές της χώρας δεν επαρκούν γιά να δικαστούν δίκαια, και να φυλακιστούν, οι χιλιάδες αυτές ανθρώπων που συμμετείχαν επί 35 χρόνια, στην λεηλασία της χώρας, με αποτέλεσμα την σημερινή χρεοκωπία.Το να καθήσει στο σκαμνί μόνο ο Καραμανλής(που πρέπει), δεν θα οδηγήσει σε τίποτα, παρά μόνο σε επικοινωνιακά παιχνίδια.Ενδεχομένως να βοηθήσει λίγο την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αλλά δεν θα δημιουργήσει την αίσθηση της πραγματικής δικαιοσύνης γιά τον λαό, η οποία αίσθηση, είναι προυπόθεση γιά τις θυσίες που θα χρειαστούν απ΄όλους τους Ελληνες γιά δεκαετίες.
Αλλωστε, ποιοί Ελληνες θα ζητήσουν δικαιοσύνη; Η πλειοψηφία των Ελλήνων που συνεργαζόταν με το πελατειακό σύστημα εξουσίας γιά να εγκληματούν επό κοινού και  συστηματικά εναντίον του μέλλοντος της χώρας, η η μειοψηφία που δεν συνεργαζόταν;Kάτι μου λέει μέσα μου, ότι η πλειοψηφία των συνεργών στο έγκλημα, θα είναι αυτή που θα ζητά δικαιοσύνη.

Κατά συνέπεια, αν και όποτε αναζητηθεί τιμωρία γιά τους υπεύθυνους της ελληνικής χρεοκωπίας, μπορούμε να φανταστούμε τί δικαιοσύνη θα αποδοθεί.Και σίγουρα αυτή δεν θα σηματοδοτήσει μιά νέα αρχή γιά την χώρα.

Η ελληνική τραγωδία συνεχίζεται, και θα βιώσουμε πολλά ακόμα επεισόδια.Ετσι πάντα γίνεται άλλωστε, όταν έχουμε να κάνουμε με ένα παρακμάζων έθνος.

1 σχόλιο:

art-info είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, σε όλα. Όσο για τη φράση σου "Kάτι μου λέει μέσα μου, ότι η πλειοψηφία των συνεργών στο έγκλημα, θα είναι αυτή που θα ζητά δικαιοσύνη", μου θύμίζει κάτι ανάλογο, νομίζω, από κείμενο του Π. Κονδύλη: "...παριστάνουν ότι χάνουν ενώ ξέρουν ότι κερδίζουν..."

Read more: http://www.logikiellada.blogspot.com/#ixzz0zn19tZi2

Related Posts with Thumbnails