27/9/10

"ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ " ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

http://www.drassi.gr/index.php?id=1133&title=%C2%AB%CE%94%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%20%CE%BC%CE%B1%CF%82%20%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89%C2%BB

ΕΡΏΤΗΣΗ - Από ποιά ελληνική πόλη κατάγονται όλοι (μα όλοι ) οι υπάλληλοι του νέου μουσείου της Ακρόπολης;

Δώστε την Ελλάδα μας πίσω, διότι κάνει θαύματα.Επιτρέπει τον εξευτελισμό της στατιστικής.Δίνει την δυνατότητα ως διά μαγείας, να προσλαμβάνονται σ΄ενα δημόσιο  ίδρυμα, υποψήφιοι αποκλειστικά από μιά πόλη της χώρας.Αυτή την μαγική Ελλάδα θέλει προφανώς πίσω ο Σαμαράς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα από την κρύα Σουηδία!

Λίγες μέρες πριν,η Σουηδική τηλεόραση,είχε ένα εκτενές αφιέρωμα,στο (κομμουνιστικό)πολιτικο σύστημα της Κουβας,μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της,για μια σειρά από ριζικές αλλαγές που θα λάβουν χωρα,στο άμεσος επόμενο διάστημα στην Κουβα,τόσο σε πολιτικο,όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Παρατήρησα λοιπόν ποσα πολλά κοινά έχει αυτό το σύστημα με το ελληνικό, όπως ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας, παραοικονομία, κομματική νομενκλατούρα που λυμαίνεται δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αντίληψη ότι μπορείς να ζεις χωρίς να δουλεύεις,και πολλά αλλα.

Υπάρχουν όμως διαφορές στις δύο χώρες. Η πρώτη είναι ότι σε αυτούς ο κομμουνισμός έχει επιβληθεί από το 1960, ενώ σ’ εμάς είναι ελεύθερη επιλογή. Η δεύτερη είναι ότι σ’ εμάς ήρθε ένα πακέτο 110 δισ. ευρώ για την επιβίωσή μας, ενώ αυτοί πρέπει να καταφέρουν να επιβιώσουν μόνοι τους. Αλλά ακόμα και αν τους ερχόταν το πακέτο, μάλλον θα το απέρριπταν, όπως το απορρίπτουν τα καθ’ ημάς «αριστερά» κόμματα (Ν.Δ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ). Το πακέτο περιέχει όρους προς την ανοιχτή κοινωνία, τέτοιους που οι οπαδοί των κλειστών κοινωνιών και των προνομίων δεν μπορούν να δεχτούν.
Αναμφισβήτητα ζούμε στη πιο "κομμουνιστική" χωρα στην Ευρώπη,με ότι αυτό συνεπάγεται.
Και οι οποιες αλλαγές, απλά φαντάζουν δύσκολες αν όχι αδύνατες,σε μια χωρα που ξέχασε ακόμα και τη σημασία του δημοσιου διαλογου,που είναι η ραχοκοκαλιά της δημοκρατίας.

ιχνηλάτης

Related Posts with Thumbnails